Historie Landbouwdag

Sinds 2009 wordt de Landbouwdag op Texel georganiseerd door de Stichting Landbouwdag Texel… de 36ste landbouwdag vindt plaats op donderdag 23 juli 2020. 

Landbouwdag Texel wil graag zo veel mogelijk aspecten van de Texelse landbouw laten zien. De sector verdient aandacht, omdat landbouw nog steeds een belangrijke factor voor de Texelse economie is. Meer dan 15% van de Texelse beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw. De Texelse landbouw is een moderne sector, maar heeft tevens aandacht voor cultuur en toerisme.

Lokale bedrijven met een agrarische inslag zijn belangrijk voor Texel en ook voor dit evenement.  Zo’n veertig Texelse ondernemers presenteren hun producten in een kraam. Ook lokale mechanisatie- en loonbedrijven zijn aanwezig. In samenwerking met de Oude Trekker en Motoren Vereniging wordt het thema van het evenement uitgebeeld. Het schetst een duidelijk beeld van hoe de werkzaamheden en de mechanisatie rond het thema door de jaren heen zijn veranderd.

Landbouwdag 2020

Het bestuur is weer vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen. Ieder jaar komen er weer nieuwe onderdelen in ons programma. Heb je ideeën, laat het ons dan weten. De succesvolle onderdelen zoals het boerenerf, concours hippique, roofvogelshow, schapenkeuring en verschillende demonstraties keren jaarlijks terug.
In 2020 is het thema – Hét Texelse product!.

Demonstraties & activiteiten

Dit jaar hebben we diverse mooie optredens waaronder menclub Lyts mar Krygel en dameszadelclub Fleurop.

Marcel Tielemans is ook dit jaar weer aanwezig en laat zien hoe hij met een motorzaag de prachtigste beelden van hout kan maken. Valkerij Schrieken laat zijn roofvogels zien op het terrein en tijdens zijn demonstratie in de hoofdring.

Naast de jaarlijkse schapenkeuring van Texelaars zijn er ook andere activiteiten in relatie tot schapen. Zo worden o.a. schapen geschoren en wordt wol gesponnen.

Voor kinderen

Voor de kinderen is het boerenerf ingericht. Hier zijn allerlei dieren te vinden die geknuffeld of geaaid kunnen worden. Naast het boerenerf is er onder andere een springkussen, een draaimolen en een klimwand voor kinderen.

Praktische informatie

Datum:                               Donderdag 23 juli 2020 van 10.30 tot 17.00 uur.

Locatie:                              Kleiweg, nabij Den Hoorn

Entree:                               Volwassenen: 8 Euro, Kinderen: 4 Euro.

Graag tot ziens op de Landbouwdag Texel.

Tot Landbouwdag 2020

Wat kunt u verwachten?

- Schapenkeuring
- Show landbouwmachines
- Concours Hippique
- Kramenmarkt
- Springkussen

en nog veel meer!

Stem hier!

wat vindt u het leukste op landbouwdagtexel?

View Results

Laden ... Laden ...