36ste landbouwdag vindt plaats op donderdag 21 juli 2022. 

Landbouwdag Texel wil graag zo veel mogelijk aspecten van de Texelse landbouw laten zien. De sector verdient aandacht, omdat landbouw nog steeds een belangrijke factor voor de Texelse economie is. Meer dan 15% van de Texelse beroepsbevolking is werkzaam in de landbouw. De Texelse landbouw is een moderne sector, maar heeft tevens aandacht voor cultuur en toerisme.

Lokale bedrijven met een agrarische inslag zijn belangrijk voor Texel en ook voor dit evenement.  Zo’n veertig Texelse ondernemers presenteren hun producten in een kraam. Ook lokale mechanisatie en loonbedrijven zijn aanwezig. In samenwerking met de Oude Trekker en Motoren Vereniging wordt het thema van het evenement uitgebeeld. Het schetst een duidelijk beeld van hoe de werkzaamheden en de mechanisatie rond het thema door de jaren heen zijn veranderd.

Landbouwdag 2022

Na afwezigheid van 2 jaar zijn we in februari weer (voorzichtig) begonnen met de voorbereidingen voor de landbouwdag op 21 juli 2022. 
Contacten leggen voor de diverse programmaonderdelen, vergunningen aanvragen, sponsoren en vrijwilligers benaderen etc. 
De succesvolle onderdelen zoals boerenerf, concours hippique, schapenkeuring komen zeker terug. Evenals de lokale producten op de markt. 
Het thema van 2022 is: “De aardappel, voedsel voor iedereen”

 

Demonstraties & activiteiten

Elk jaar hebben we een mix van diverse demonstraties en activiteiten die leuk zijn voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan roofvogelshow, schapenkeuring.
Een markt met veel lokale producten. Meer informatie vindt u onder het programma. 

 

Voor kinderen

Voor de kinderen is het boerenerf ingericht. Hier zijn allerlei dieren te vinden die geknuffeld of geaaid kunnen worden. Naast het boerenerf is er onder andere een springkussen, een draaimolen en een klimwand voor kinderen.

Praktische informatie

Datum:                               donderdag 21 juli 2022 van 10.30 tot 17.00 uur.

Plaats:                                Kleiweg, nabij Den Hoorn.

Entree:                               Volwassenen: € 10,– , Kinderen: € 5,–

Graag tot ziens op de Landbouwdag Texel.

Wat kunt u verwachten?

- Schapenkeuring
- Show landbouwmachines
- Concours Hippique
- Kramenmarkt
- Springkussen

en nog veel meer!

Stem hier!

wat vindt u het leukste op landbouwdagtexel?

View Results

Laden ... Laden ...